Йеменските бунтовници хути, които са свързани с Иран, заявиха, че са

...
Йеменските бунтовници хути, които са свързани с Иран, заявиха, че са
Коментари Харесай

Йеменските хути изстреляха ракети по два кораба в Червено море

Й еменските бунтовници хути, които са свързани с Иран, заявиха, че са изстреляли противокорабни ракети по два кораба, " Морнинг тайд " (Morning Tide) и " Стар Насиа " (Star Nasia), в Червено море, заяви представителят на хутите Яхия Сариа в телевизионно послание, съобщи Ройтерс.

*Видеото е архивно: " Хутите улучиха с ракета транспортен съд край крайбрежията на Йемен "

" Въоръжените сили обясниха в изказване, получено (от САБА), че са направили две военни интервенции в Червено море, първата ориентирана към американски транспортен съд (Star Nasia) и другата ориентирана към английски транспортен съд (Morning Tide). И двата кораба са били атакувани с подобаващи противокорабни ракети ", съобщи осведомителната организация на хутите САБА.

САБА добавя, че " въоръжените сили ще организират по-качествени военни интервенции против враждебни американски и английски цели в Червено и Арабско море в границите на законното право на отговор на експанзия и в отбрана на родината ".

Сариа съобщи, че това са били английски и американски кораби, само че данни от устройствата за следене на корабите демонстрират, че те плават под флага на Маршаловите острови и Барбадос.

От средата на ноември насам хутите нападат търговски кораби с безпилотни самолети и ракети в Червено море и дефинират дейностите си като израз на взаимност с палестинците против войната в Газа сред Израел и " Хамас ".

Британската компания за морска сигурност " Амбри " съобщи, че плаващият под флага на Барбадос транспортен съд, благосъстоятелност на английска компания, е претърпял вреди от дрон, до момента в който е плавал на югоизток през Червено море.

Собственикът на " Морнинг тайд ", английската компания " Фурадино шипинг " (Furadino Shipping), съобщи пред Ройтерс, че сега корабът плава без проблеми, само че не даде повече информация. 

Според информацията в уеб страницата " Марин трафик " корабът е отпътувал на 28 януари от пристанище Варна. На 3 февруари плавателният съд е минал през Суецкия канал и е навлязъл в Червено море.

Обстрелът на корабите е бил осъществен на 57 морски благи западно от йеменското пристанище Ходейда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР